Brand Consulting& Design Strategy
EPISODUL 2

Ce îți rezervă viitorul? Cum se schimbă piața în 2020-2030.

Durează doar 2 minute ca să citești acest episod.

Salut și Bine ai Venit!

Mă bucur să văd că faci parte dintre Antreprenorii Vizionari, dispuși să își Reinventeze Afacerea atunci când situația o cere – și nu numai.  Însă înainte să îți prezint mai departe ce am DESCOPERIT vreau să îți spun pe scurt cine sunt eu. 

Numele meu este Andrei și sunt Consultant, Designer și Strateg de Brand. Majoritatea clienților și a prietenilor îmi spun Vandy. De aproximativ 9 ani de zile, studiez și aplic Strategii și Tehnici de Brand și Branding pentru a ajuta afacerile să devină Brand-uri Remarcabile în piețe locale, naționale și internaționale. 

Până în prezent am lucrat cu nume precum:  Untold, Neversea, Lorand Soares Szasz, Banca Transilvania, Audi, Volkswagen, Cristian Onețiu, Adevărul sau Digi24. Ce am descoperit în aproape 10 ani de lucru în Branding este că Afacerile de Succes și Brand-urile ajung să aibă succes pentru că fac foarte bine un lucru:

Se ADAPTEAZĂ la nevoia și Percepția Consumatorului. 

Același lucru îți recomand și ție, dacă vrei ca afacerea ta să prospere și sa aibă Succes pe termen lung.

Practic, ceea ce trebuie să te întrebi acum, este: 

Ce își dorește ACUM, clientul meu ideal? 
Cum putem noi să îi oferim ACUM, ceea ce are el nevoie cel mai mult, prin produsele sau serviciile pe care 
le oferim?
Mai mult de atât, cum putem să comunicăm asta într-un mod CORECT, care să relaționeze cu nevoile, valorile și percepția lui? 

PRIMUL PAS în construirea oricărei Afaceri și Brand de SUCCES este să înțelegi cu exactitate PIAȚA, CATEGORIA DE BUSINESS și CONSUMATORUL IDEAL.  Mai exact, înainte să faci o afacere, este nevoie să înțelegi REALITATEA și POSIBILITĂȚILE din piață, dar, mai ales, ce are NEVOIE și ÎȘI DOREȘTE clientul ideal. 

Ca să înțelegi mai bine ceea ce vreau să spun, îți prezint câteva exemple reale și studiate din această perioadă. Ele prezintă modul în care Piața și Mentalitatea se schimbă în urma acestei pandemii, dar și TRENDURILE care se nasc din asta, și cum poți profita de această OPORTUNITATE.

TOP 5 TREND-uri 2020 – 2030 

1. Wellbeing – Bunăstare Minte – Trup – Suflet 

Oamenii vor căuta din ce în ce mai mult să se bucure de viață, conștientizând că este important să aibă grijă de Starea lor Fizică, Mentală și Spirituală. 

Pentru asta vor aloca o mare atenție Produselor și Serviciilor care se vor naște în această categorie.

2. Human Rights – Drepturile omului 

În urma restricțiilor care se manifestă acum, oamenii își vor schimba comportamentul și vor conștientiza cât de important este să își cunoască drepturile și cât de importantă este libertatea.

Din acest motiv, vor relaționa ușor și natural cu toate Brand-urile sau Afacerile care le vor transmite un feeling de Respect, Protecție și Suport pentru Clienții lor.

3. Surroundings – Mediul înconjurător 

Acest Trend se va manifesta în urma Lock Down-ului și a restricțiilor care ne-au ținut. Oamenii își vor dori ca spațiile în care își petrec timpul să fie cât mai conectate la realitatea exterioară și în special cu natura. Asta include atât spațiul de locuit, cât și spațiile de recreere, precum restaurante, mall-uri, clădiri comerciale, etc.

Oamenii vor aprecia, vor alege și se vor regăsi în Afacerile și Brand-urile care pun la dispoziție un mediu NATURAL și CONFORTABIL, care să le ofere o stare unică, relaxantă și naturală.

4.Technology – Tehnologie / Digital Age

Toată această perioadă a accentuat și mai mult progresul tehnologiei, dar și receptivitatea oamenilor la această evoluție.

Practic, acesta este un context care a determinat oamenii să fie mai receptivi ca niciodată la noile Tehnologii și Soluții Digitale. În anii următori se vor naște foarte multe Produse și Servicii digitale, care vor îmbunătăți viața oamenilor în arii precum Sănătate, Experiențe, Relaxare, Shopping, etc. 

5.Experience – Experiențe

De obicei, limitările creează așteptări și dorințe noi. Oamenii vor căuta să se bucure la maximum de viață și să experimenteze lucruri noi într-un mod mult mai accentuat decât până acum.

Brand-urile de succes se vor adapta acestui trend și vor pune un mare accent pe crearea unor EXPERIENȚE NOI, care să le respecte valorile și să îi facă să se simtă în siguranță.

Câteva industrii care vor crește exponențial – e-sport-ul (GAMING-ul), serviciile și produsele asociate cu animalele de companie, serviciile de entertainment online.

Simplu spus, oamenii vor pune accent mult mai mult pe Happiness și vor căuta soluții noi pentru educație.

–-

Acestea sunt cele 5 Trend-uri principale care vor fi în piață în următorii 10 ani.  Am ales să îți vorbesc despre ele ACUM pentru că mai întâi este nevoie să înțelegi Piața, Trend-urile și Mindset-ul consumatorului ideal. Al doilea pas este să aliniezi Afacerea ta la aceste TREND-uri și Schimbări.

Iar despre al doilea pas îți voi vorbi în episodul următor, în care voi răspunde la întrebări precum: Cum lansezi o afacere în PIAȚA NOUĂ, după trecerea acestei crize? Cum îți adaptezi afacerea existentă la noile TRENDURI și noul CONSUMATOR? 

În următorul episod vei afla una dintre cele mai puternice Strategii pe care Brand-urile de renume o utilizează în procesul de adaptare. Este aceeași strategie care îți poate crea un avantaj competitiv în această perioadă de revenire, și să o transforme în oportunitate.

PS:

ȚI-AM PREGĂTIT O SURPRIZĂ!

Urmărește cele 4 Episoade până la final pentru că ți-am pregătit o SURPRIZĂ SPECIALĂ pentru Transformarea Afacerii tale. 

Apasă click pe butonul de mai jos, dacă îți dorești să primești următorul Episod 3 – Secretul Brand-urilor care au Succes în vreme de Criză. 

Vreau urmatorul episod

PPS: Îți recomand să verifici primirea episoadelor și în secțiunea de SPAM sa OFERTE,
mai ales dacă folosești Gmail.


Pe data viitoare!

Transformă-ți afacerea într-un Brand remarcabil
și devino unul din reperele industriei tale.
Copyright @ VANDY Brand Consulting & Design Strategy